Werkgevers stimuleren lopen, fietsen en OV tijdens Europese Mobiliteitsweek

Voor de 3e keer op rij nemen tal van grote bedrijven in Den Haag deel aan de Europese Mobiliteitsweek  van 16 tot en met 22 september 2024. Tijdens deze week worden werkgevers en medewerkers gemotiveerd om duurzaam te reizen. In de twee voorgaande jaren resulteerde de week in een afname van de files op de A4 rondom Den Haag (metingen Rijkswaterstaat).

Oproep aan werkgevers: Reis ook filevrij
De gemeente Den Haag, Economic Board The Hague, de provincie Zuid-Holland en Zuid-Holland Bereikbaar zijn initiatiefnemers van deze Mobiliteitsweek in Den Haag en communiceren met de slogan: Reis ook filevrij! Hiermee worden hun medewerkers gemotiveerd om lopend, fietsend, met deelvervoer of met het openbaar vervoer te reizen. Ook thuiswerken wordt waar mogelijk gestimuleerd evenals het mijden van de spits. Naast de bewustwordingscampagne voor duurzame stedelijke mobiliteit (reizen met zo min mogelijk CO2-uitstoot binnen de steden) wordt ook geanticipeerd op alle (wettelijke) veranderingen waar werkgevers mee te maken hebben. Met de deelname aan de Europese Mobiliteitsweek geven de initiatiefnemers invulling aan de klimaatdeal 'Verduurzamen werk gebonden personenvervoer' in het Haags Klimaatakkoord.

Naast de ruim honderd bedrijven die verbonden zijn aan het Haags Klimaatakkoord doen ook de volgende werkgevers mee met de mobiliteitsweek: NN, PostNL, Shell, Siemens, ANWB, ODIDO (allen verenigd in The Hague Connected), Green Business Club Beatrixkwartier, Derksen & Drolsbach BV en The Hague & Partners. 

Toolbox met 5 thema’s om aan de slag te gaan
Om bedrijven te inspireren is een toolbox ontwikkeld met tips over vijf thema’s: met de fiets reizen stimuleren, thuiswerken, deelvervoer, stimuleren van reizen met openbaar vervoer en het mijden van de spits. Daarnaast worden laagdrempelige acties aangeboden (die langer duren dan de mobiliteitsweek) zoals het plaatsen van een e-bikepool bij werkgevers en het gratis gebruikmaken van deelvervoer door medewerkers. Alle informatie staat op de website van Zuid-Holland Bereikbaar.

Europese mobiliteitsweek
Het thema van de Europese Mobiliteitsweek 2024 is ‘shared public space’. Bijna 800 steden in ruim 30 landen zetten tijdens de week activiteiten die te maken hebben met de openbare ruimte. Meer informatie over deze internationale week is hier te vinden: EUROPEAN MOBILITY WEEK |  Home

Deelnemen
Bedrijven zijn van harte uitgenodigd om van 16 tot en met 22 september mee te doen met de Europese Mobiliteitsweek 2024. Vanuit de Economic Board The Hague en Zuid-Holland Bereikbaar is ondersteuning mogelijk voor de Haagse regio. Neem contact op via info@economicboardthehague.org of met de mobiliteitsadviseur van Zuid-Holland Bereikbaar via info@zuidhollandbereikbaar.nl.