“Ondernemers zijn realistisch en begrijpen dat werkzaamheden hinder oplevert”

Christian de Wit werkt bij Parktrust Gebiedsmanagement, een bedrijf dat onder andere het parkmanagement voor De Dortse Kil verzorgt. In dit artikel vertelt Christian hoe zij omgaan met grote infrastructurele projecten zoals de renovaties aan de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel in de A29.

Ondersteuning van Ondernemers

"Vanuit Parktrust werken we altijd voor en door ondernemers, want uiteindelijk zijn zij degenen die ons betalen. We zorgen ervoor dat het terrein representatief is en pakken zaken op die de ondernemers vanuit hun core business vaak niet kunnen regelen, zoals onderhoud, veiligheid en collectieve beveiliging. Het doel is om de ondernemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het bedrijventerrein goed functioneert," legt Christian uit.

Omgaan met Hinder

Christian vertelt over de aanpak van Parktrust bij wegwerkzaamheden die hinder opleveren voor bedrijven: "We proberen altijd actief te kijken wat er in onze omgeving gebeurt en proberen zo goed mogelijk in contact te blijven met gemeentes, provincie en Rijkswaterstaat. Zuid-Holland Bereikbaar helpt ons hierbij door ons tijdig te informeren. We spelen dan de informatie door naar de ondernemers, zodat ze hun gedrag en bedrijfsvoering kunnen aanpassen aan de verwachte hinder."

Een recent voorbeeld van hinder voor bedrijven waren de renovaties van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel in de A29. "We hebben geprobeerd iedereen zo goed mogelijk te informeren. Sommige bedrijven hebben hun logistiek aangepast, maar het is niet altijd makkelijk omdat de hele keten moet meewerken. Ondernemers zijn realistisch en begrijpen dat werkzaamheden hinder oplevert, zolang ze maar weten dat er alles aan gedaan is om die hinder te beperken.

Kansen in de Toekomst

De Wit ziet nog meer kansen om drukte te beperken, niet alleen tijdens wegwerkzaamheden, maar ook tijdens spitstijden. "Ik denk dat we bij dit soort initiatieven meer samen moeten optrekken. Bijvoorbeeld bij het neerzetten van een fietshub, dat zou niet vrijblijvend moeten zijn. We moeten dat collectief aanpakken, met een goed plan waarin we samen optrekken met Zuid-Holland Bereikbaar. Zo kunnen we een statement maken en een alternatief bieden aan de ondernemers.