Snelheidsmaatregel op A15 richting de Rotterdamse haven

Sinds maandag 30 september is er op de A15 ter hoogte van Rozenburg geen plusstrook (derde rijstrook) meer. Die is nodig om de aansluiting met de A24 (Blankenburgverbinding) te kunnen maken, die op 7 december wordt opengesteld. Op basis van de verkeerssituatie in de afgelopen dagen heeft Rijkswaterstaat besloten om extra maatregelen te nemen.

Op de A15 richting de Rotterdamse haven wordt de maximumsnelheid vanaf de Botlektunnel 90 km per uur. In de ochtendspits van 6.00u tot 9.00 uur zal de snelheid verder verlaagd worden naar 70 km per uur.

De zogenoemde snelheidsdeken van 90 km per uur richting de haven is inmiddels actief. Sinds donderdagochtend 3 oktober is ook de genoemde spitsmaatregel van 06.00 tot 09.00 uur ingegaan.

Maatregelen om doorstroming te verbeteren

De maximumsnelheden op het traject worden op de matrixborden getoond, evenals een verdrijvingspijl ter hoogte van de wegversmalling. Deze maatregelen waarschuwen het verkeer extra voor de wegversmalling en de maximumsnelheid ter plaatse en kunnen helpen bij de doorstroming van het verkeer.

Op dit moment geldt er op de A15 richting de haven een maximumsnelheid van 80 km per uur op de plek waar de plusstrook is verwijderd. Op een klein deel geldt zelfs 70 km per uur.

Rijkswaterstaat blijft de situatie monitoren en mogelijk volgen er nog kleine aanpassingen die zorgen voor een betere doorstroming. Verkeer moet echter rekening blijven houden met extra reistijd tot 7 december.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van het project Blankenburgverbinding via de kanalen van Rijkswaterstaat:

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding

Bekijk ook de FAQ over de aanpassing van de verkeerssituatie:

Meer informatie over het weghalen van de plusstrook