Onderhoud Hartelbrug: Voordelig reizen zonder hinder

Van maandag 12 augustus 20.00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 22.00 uur voert provincie Zuid-Holland noodzakelijk onderhoud uit aan de Hartelbrug bij Spijkenisse. In deze periode is de brug dicht voor al het wegverkeer. De fietsbrug blijft open. Zuid-Holland Bereikbaar biedt diverse acties aan om andere (reis)opties aantrekkelijker en voordeliger te maken tijdens de afsluiting. Zo kunnen reizigers in de omgeving van de Hartelbrug de drukte op de weg mijden én andere manieren van reizen ontdekken.

Fiets de file voorbij

(Brom)fietsers kunnen tijdens het onderhoud aan de Hartelbrug gebruik blijven maken van de fietsbrug. De fiets of e-bike pakken is daarom een goede manier om files tijdens de afsluiting te vermijden. Tijdens de werkzaamheden zijn er leuke acties om fietsers in het zonnetje te zetten.

Zo spaar je met een gratis app met iedere fietsrit voor leuke beloningen, vouchers, of een donatie aan een goed doel. Ook is de fietsenstalling bij metrohalte Heemraadlaan gratis in de maand augustus. Zo kun je veilig je fiets parkeren en verder reizen met de metro. En je kunt deze zomer nog steeds 1 week gratis een e-bike proberen in Nissewaard.

Probeer gratis het OV - VOL

Reizigers die een langere afstand moeten afleggen, konden een aantal keer gratis met het openbaar vervoer (OV) reizen. Zo kon je voordelig uitproberen of het OV geschikt is voor jouw woon-werkreis of dagje uit. En of het interessant is om vaker met het OV te reizen, ook na de afsluiting van de Hartelbrug. Voor de actie gold op = op; de actie is inmiddels vol en daarom gesloten.

Ontwijk drukke momenten op de weg

Heb je geen andere keuze dan de auto? Probeer de drukke momenten dan zoveel mogelijk te vermijden. Bijvoorbeeld door (een deel van de dag) thuis te werken en afspraken slim te plannen, waardoor je buiten de spits reist. Ook op deze manier kun je gratis sparen voor beloningen. En je helpt weggebruikers die deze opties niet hebben, zoals zorgverleners en hulpdiensten. Zodat zij met zo min mogelijk vertraging op hun bestemming komen.

Blijf op de hoogte

Meer informatie over het onderhoud Hartelbrug en de acties vind je op de projectpagina: zuidhollandbereikbaar.nl/hartelbrug. Houd deze pagina goed in de gaten, want in de komende weken wordt er steeds meer bekendgemaakt over de acties en hoe je mee kunt doen. Bedrijven kunnen op deze pagina handige hulpmiddelen vinden om werknemers, bezoekers en leveranciers te informeren over de werkzaamheden.