Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's en aanschafsubsidie zero-emissie trucks uitgebreid

Bekend is geworden dat zowel de subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's (SEBA) als de aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks (AanZET) worden uitgebreid. Dit betekent dat meer ondernemers gebruik kunnen maken van deze regelingen. Goed nieuws dus voor ondernemers die zich klaar willen maken voor de zero-emissiezones en de duurzame mobiliteitstransitie.

Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's

Op 26 juli 2024 is het budget van de subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's (SEBA) opgehoogd van € 30 miljoen naar € 60 miljoen. Dat betekent dat de regeling die een paar weken geleden nog 0 euro in de pot had, nu nog voor 47% beschikbaar is. Vanaf nu kunnen meer ondernemers dus deelnemen aan de subsidieregeling. Ga naar de RVO website over SEBA voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen.

Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks

Ook de aanschafregeling voor zero-emissie trucks (AanZET) wordt uitgebreid: vanaf 1 oktober '24 wordt er een 'toevoeging van een nieuw extra subsidieplafond en bijbehorende extra openstellingsperiode voor het kalenderjaar 2024' gerealiseerd, aldus het bericht via de officiele bekendmakingen van de overheid. Dit betekent dat per 1 oktober meer ondernemers van deze subsidieregeling gebruik kunnen maken; nog even geduld dus.