Zomerafsluitingen & hoogtedetectie A29 renovatie Heinenoordtunnel

De renovatie van de Heinenoordtunnel in de A29 is nog in volle gang en duurt nog tot eind 2024. Om het werk gedaan te krijgen, is de tunnel van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 2024 05.00 uur in beide richtingen dicht voor verkeer. Doorgaand (vracht)verkeer wordt dringend verzocht de omleidingsroute via de A15, A16 en A17, en andersom, te volgen. Voor transportbedrijven is het tevens belangrijk om te weten dat de Heinenoordtunnel A29 vanaf 9 augustus wordt voorzien van hoogtedetectie. 

Bereid je goed voor

Bereid je bedrijfsvoering en planning goed op deze afsluiting en omleidingsroutes voor om onnodige extra hinder te voorkomen. Doorgaand (vracht)verkeer wordt dringend verzocht de omleidingsroute via de A15, A16 en A17, en andersom, te volgen. Hieronder een overzicht met de omleidingsroute voor doorgaand vrachtverkeer.

Verder is een actuele werkkalender met de komende afsluitingen van de Heinenoordtunnel A29 en overige informatie over de renovatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Er is ook een toolkit met (communicatie) middelen beschikbaar op open.rijkswaterstaat.nl.

Speciaal voor internationaal verkeer is er de website www.A29roadworks.nl. In 9 talen is hier informatie over de renovatie beschikbaar voor de transportsector.

Belangrijk! Vanaf 9 augustus: hoogtedetectie

Voor transportbedrijven is het belangrijk om te weten dat de Heinenoordtunnel A29 wordt voorzien van een hoogtedetectie. De hoogte van de Heinenoordtunnel is nog steeds hetzelfde als voor de renovatie. Vanaf 9 augustus treedt echter hoogtedetectie in werking. Op het Europese vasteland geldt wettelijk een maximale hoogte voor voertuigen van 4 m. Voertuigen die hoger zijn kunnen een ontheffing aanvragen bij de RDW. Is uw voertuig te hoog en heeft u geen ontheffing, dan riskeert u een boete.

Het advies is: meet na het laden de hoogte van het voertuig, zorg ervoor dat geen lading uitsteekt en dat de dekzeilen goed vastzitten. Daarmee voorkomen we dat tunnels onnodig dicht moeten.