Fotobijschrift: De studiogasten: René Vrugt, Frederik Zevenbergen, Robert van Asten, Helga Cuijpers, Arjan Driesprong

Nieuwsbericht | 16-02-2022

Zuid-Holland Bereikbaar is van start!

Per 1 januari 2022 is Zuid-Holland Bereikbaar een feit. Acht (semi-)publieke organisaties bundelen hun krachten in deze samenwerking. Zuid-Holland Bereikbaar richt zich op het goed afstemmen van alle planningen rond werkzaamheden, het in goede banen leiden van het verkeer en tegelijkertijd reizigers en (logistieke) bedrijven helpen te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer.

Dat is nodig, want er worden de komende jaren zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben dringend groot onderhoud nodig. Dat leidt tot extra drukte en hinder.

René Vrugt, programmadirecteur Zuid-Holland Bereikbaar: “Ik ben ontzettend trots dat al deze partijen zo’n intensieve samenwerking aandurven. Er wacht ons een flinke klus om Zuid-Holland bereikbaar te houden de komende tien jaar. Dat doen we gebiedsgericht, met een goed team van mensen en betrokken samenwerkingspartners. Samen zetten we de schouders eronder. En het vraagt ook iets van ons allemaal; iedereen die woont, werkt of op bezoek gaat in Zuid-Holland. De betrokken publieke organisaties trekken alles uit de kast, maar kunnen het niet alleen. Dus we vragen alle reizigers en (logistieke) bedrijven in Zuid-Holland ook zelf na te denken over slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer.”

Lancering Zuid-Holland Bereikbaar

Meer dan 500 mensen meldden zich aan voor de digitale lancering van Zuid-Holland Bereikbaar. Markering van de start van de samenwerking is een lanceringsvideo met daarin alle bestuurders van de samenwerkingspartners.

Bekijk de lanceringsvideo hier terug. De tekst gaat verder onder de video.

Naast de lanceringsvideo was er ook een kort programma waarin diverse betrokkenen vertelden over enerzijds de opgaven in Zuid-Holland de komende jaren en anderzijds de toekomst van mobiliteit (en is het over 10 jaar nog wel logisch dat mensen die in een stad wonen een auto bezitten?).

Fusie BEREIK!, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming

Met de start van Zuid-Holland Bereikbaar zijn de eerdere uitvoeringsorganisaties op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid in Zuid-Holland samen gegaan in een provinciebrede organisatie. De organisatie BEREIK! werkte al langer in Zuid-Holland aan het afstemmen van planningen rond werkzaamheden en het in goede banen leiden van het verkeer. Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming enthousiasmeerden in de Haagse en de Rotterdamse regio (logistieke) bedrijven en reizigers om te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer.

Door deze organisaties samen te voegen ontstaat een, in Nederland, unieke samenwerking waarin zowel het sturen van het verkeer en het plannen van werkzaamheden alsook het verleiden van reizigers en (logistieke) bedrijven om anders te reizen samen komen.

Samenwerkingspartners Zuid-Holland Bereikbaar

Binnen Zuid-Holland Bereikbaar werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam, ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam samen aan de bereikbaarheid van Zuid-Holland.

Samenwerkingspartners