Fotobijschrift: Onderhoud Weg Hg

Nieuwsbericht | 18-01-2022

Zuid-Holland Bereikbaar is live!

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar gestart. Nu zijn ook de website en socials live. Weten wat Zuid-Holland Bereikbaar doet? Neem een kijkje op www.zuidhollandbereikbaar.nl en abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief! Ook kun je de samenwerking volgen via LinkedIn (@Zuid-Holland Bereikbaar) en Twitter (@ZH_Bereikbaar). Zuid-Holland Bereikbaar is gestart om de regio bereikbaar te houden tijdens de woningbouw- en renovatieopgave de komende jaren. In Zuid-Holland Bereikbaar bundelen acht publieke organisaties hun krachten. 

Kern van Zuid-Holland Bereikbaar

Het is druk in Zuid-Holland. Hoe houden we onze regio bereikbaar? Want er worden de komende jaren nog zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben dringend groot onderhoud nodig. Dat leidt tot extra drukte. Als we niets doen, staan we in Zuid-Holland nog vaker stil. Daarom bundelen acht overheden hun krachten in de samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar. Het uitvoeringsprogramma richt zich enerzijds op het verkeer in goede banen leiden en het afstemmen van werkzaamheden. Anderzijds helpt Zuid-Holland Bereikbaar bewoners en (logistieke) bedrijven te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer.

De kracht van samen

In Zuid-Holland Bereikbaar werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam, ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam samen aan de bereikbaarheid van Zuid-Holland.  

Zuid-Holland Bereikbaar bouwt voort op de kennis en kunde van BEREIK!, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Deze eerdere uitvoerings- en samenwerkingsorganisaties zijn per 1 januari 2022 opgegaan in de nieuwe samenwerking Zuid-Holland Bereikbaar.  

Samenwerkingspartners