Nieuwsbericht | 12-05-2022

Werkbezoek ZHB aan de BAR-gemeenten

Op maandag 9 mei jl. bracht het managementteam (MT) van Zuid-Holland Bereikbaar een werkbezoek aan de BAR (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Centraal tijdens het werkbezoek stond de ontwikkeling van Dutch Fresh Port in Barendrecht en Ridderkerk, de ontwikkeling van de Stationstuinen en de impact die dit alles heeft op de bereikbaarheid. De gemeente en ondernemers van familiebedrijven Euser, Berkman en van den Heuvel waren erbij en vertelden vanuit hun perspectief over het gebied en de uitdagingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid. Ook was er ruimte voor het verhaal van Zuid-Holland Bereikbaar en de gebiedsaanpak waarmee gestart wordt.

Dutch Fresh Port

Op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Barendrecht ontwikkelt zich de Dutch Fresh Port waar veel AgroversFoodlogistiek ondernemers zijn gevestigd of zich de komende jaren zullen vestigen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Dutch Fresh Port.

Stationstuinen

De Stationstuinen is een woningbouwproject in Barendrecht, waar op loopafstand van het station woningen gebouwd worden (aan de kant van het bedrijventerrein). Meer informatie kun je hier vinden.

Werkbezoeken ZHB

Het MT van Zuid-Holland Bereikbaar probeert iedere zes tot acht weken een werkbezoek af te leggen aan een gebied in Zuid-Holland. Het doel van deze werkbezoeken is om een beter beeld te krijgen van de opgaven en ambities in het gebied en ook te luisteren naar wat er leeft bij verschillende ondernemers. De BAR-gemeenten is het tweede werkbezoek. Eerder ging het MT van Zuid-Holland Bereikbaar al langs in het gebied Voorne-Putten Haven. Het volgende geplande werkbezoek is aan Drechtsteden.

MT Zuid-Holland Bereikbaar

Fotobijschrift: Het MT op werkbezoek bij de BAR-gemeenten

Samenwerkingspartners