Agenda

Webinar: De logistieke keten als drijvende kracht voor bereikbaar Zuidwest Nederland

  • wanneer 09-06-2022
  • waar Digitaal, vanaf de eigen werkplek

De impact van files en extra reistijd door overvolle wegen op de bedrijfsvoering van logistieke bedrijven is groot. Zuid-Holland bereikbaar organiseert daarom op 9 juni van 15.00 tot 16.15 uur het webinar ‘De logistieke keten als drijvende kracht voor bereikbaar Zuidwest Nederland’. Samen met Rijkswaterstaat geven we een doorkijk naar de vele wegwerkzaamheden die gepland staan en naar welke mogelijkheden overheden en bedrijven hebben om samen de (structurele) druk op het wegennet te verminderen.

Oplossingen en kansen

De komende jaren krijgen logistieke bedrijven te maken met zeer grote vertragingen op onder meer de A16, A17 en A29. Dit komt doordat er vanaf medio 2023 grootschalige renovatiewerkzaamheden plaatsvinden aan cruciale schakels zoals de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug (A29) en de Van Brienenoordbrug (A16). Deze renovaties gaan gepaard met afsluitingen, omleidingen en extra verkeersdrukte. Hinder is onvermijdelijk. En dit terwijl de drukte op de wegen in Zuidwest Nederland toch al toeneemt. Door de groei van het (vracht)verkeer, door de uitbreiding van bedrijventerreinen en door het bijbouwen van tal van woningen. (Logistieke) bedrijven krijgen daar — direct of indirect — veel last van. Overheden en bedrijven zullen dus samen op zoek moeten gaan naar oplossingen én kansen. Zuid Holland Bereikbaar kan u daarbij helpen.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Tijdens het webinar presenteert Henk Kolenbrander (coördinator en thematrekker Logistiek) diverse succesverhalen van bedrijven die al samen met Zuid-Holland Bereikbaar aan de slag zijn gegaan met bereikbaarheid. Thomas Coolen (Rijkswaterstaat) geeft een globale beschrijving en planning van de geplande onderhoudswerkzaamheden en de impact die deze zullen hebben op de regio. Ook koppelen we de resultaten terug van een enquêteonderzoek naar de logistieke bewegingen in Zuidwest Nederland (klik hier om deel te nemen aan deze enquête). Maar we gaan vooral graag in op úw vragen en behoeften m.b.t. de bereikbaarheidsuitdaging voor de logistieke keten in deze regio. Niet alleen ten tijde van werkzaamheden, maar nu én in de toekomst.

Datum: donderdag 9 juni 2022
Tijd: 15.00 – 16.15 uur

Meer informatie over het programma volgt in de aanloop naar het webinar. De voorbeelden en cases die we tijdens het webinar presenteren, spitsen wij namelijk graag toe op úw behoeften en sector. Meld u daarom aan via onderstaand formulier en neem contact met ons op indien u specifieke vragen heeft waar wij tijdens het webinar op in kunnen gaan.

Aanmelden

Samenwerkingspartners