Nieuwsbericht | 13-10-2022

Tweede Haagse Fietslichtjesparade

De Haagse binnenstad wordt donderdag 3 november 2022 feestelijk opgeluisterd door de Tweede Haagse Fietslichtjesparade. Vanaf 18.00 uur rijdt vanaf de Wagenstraat 185a een bonte stoet van fietsers, jong en oud, door het centrum van Den Haag. Alle fietsen versierd met brandende, knipperende en gekleurde lampjes. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

Met dit gratis evenement hopen de Haagse Fietsburgemeesters veel mensen op de fiets te krijgen om te genieten van het samen licht brengen in donkere tijden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan goede verlichting in de wintermaanden.

Vanaf 17.00 uur verzamelen jong en oud zich met hun ‘verlichte fiets’ bij Den Haag Fietst! Service & Info aan de Wagenstraat 185a. Wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan in de Wagenstraat van 16:00 tot 18:00 uur nog meedoen aan de gratis workshops ‘Pimp Your Bike’.

Om 18.00 uur vertrekt de stoet, met live muziek, vanuit de Wagenstraat via Station Holland Spoor naar het centrum. De route voert onder andere langs de Hofvijver en over de Lange Voorhout. Voor Paleis Noordeinde is er een stop voor een kop warme chocolademelk,
deelnemers mogen hiervoor hun eigen beker van huis meenemen.

Na ruim een uur eindigt de tocht weer bij de Wagenstraat. Daar is de prijsuitreiking. Een professionele jury, onder leiding van een aantal Haagse fietsprominenten, bepaalt wie de prijs (een fiets!) wint voor de fraaist verlichte fiets. Om 20.00 uur is het spektakel afgelopen.

Nog meer workshops en tutorialsDit jaar zijn er speciale workshops en tutorials ontwikkeld voor scholen en groepen, die
vanaf vandaag in de klas en -in de herfstvakantie- in diverse buurtcentra te doen zijn. Er is bijvoorbeeld een workshop waarin kinderen leren hoe ze fietslampjes kunnen laten branden door een windmolentje op hun fiets te plaatsen! Kijk voor alle informatie en contactgegevens op https://denhaagfietst.nl/fietslichtjesparade/.

Samenwerkingspartners