Nieuwsbericht | 23-02-2022

Storm Eunice zorgt voor veel overlast op de wegen

Ook in Zuid-Holland was er afgelopen weekend veel overlast door de hevige wind en neerslag. Het aantal meldingen lag vrijdag en zaterdag beduidend hoger dan een gemiddelde dienst. Dit zorgde voor extra drukte bij de regionale verkeerscentrales en de Regiodesk. 

Voorzorgsmaatregelen 

Rijkswaterstaat had uit voorzorg al bruggen gestremd voor de scheepvaart en extra bergers stand-by gezet. De Provincie Zuid-Holland had de operationele desk van 1 naar 2 coördinatoren uitgebreid en extra toezichthouders ingezet. Die voorzorgsmaatregelen waren niet voor niets, want op meerdere locaties vonden er ongevallen plaats en waaiden er verkeersborden, bomen en vrachtwagens om. 

Improviseren 

Omstreeks half vier vrijdagmiddag waaide een vrachtwagen om op de Moerdijkbrug A16 richting Breda. De weg werd afgesloten en het verkeer werd omgeleid via de A29. Vervolgens ging er een vrachtwagen op zijn kant op diezelfde omleidingsroute ter hoogte van de Volkerakbrug. Toen moest er worden geïmproviseerd door de wegverkeersleider om het verkeer over nieuwe omleidingsroutes in goede banen te leiden. Kort daarna ging er ook een vrachtwagen op zijn kant ter hoogte van de Beneluxtunnel en moest ook hier het verkeer worden omgeleid. Op de A20 zorgde de storm afgelopen zaterdag voor veel ongevallen en wateroverlast.

Kortom: drukte op de verkeerscentrales en de Regiodesk. Ondanks het slechte weer en de enorme impact voor de weggebruikers hebben de verkeerscentrales en onze Regiodesk het verkeer geprobeerd in zo goed mogelijke banen te leiden. 

Samenwerkingspartners