Nieuwsbericht | 8-12-2022

Start ZHB Netwerk

Donderdag 1 december was in Delft de start van het ZHB Netwerk. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid kwamen bijeen tijdens de eerste publiek-private netwerkbijeenkomst van Zuid-Holland Bereikbaar. Er zijn het afgelopen jaar meerdere bijeenkomsten georganiseerd op gebiedsniveau, maar net zo belangrijk is om dit op programmaniveau voor heel Zuid-Holland te doen.  

Partijen als de ANWB, NS, Keukenhof en werkgevers uit het Westland dachten met ons mee over het communiceren van hinder(maatregelen) en het benaderen van bedrijven. Vanuit onze samenwerkingspartners was een aantal directeuren aanwezig. In de bijeenkomst kwamen tal van praktijkvoorbeelden naar voren. Zo vertelde de Keukenhof hoe zij elk jaar verkeersmaatregelen treffen om de grote toestroom van bezoekers in goede banen te leiden.

René Vrugt blikt terug op een mooie bijeenkomst: “Er zaten mensen met veel energie aan tafel. Er ontstond samen met Elionne Smit een mooi gesprek over hindercommunicatie en hoe je onderscheid maakt in verschillende doelgroepen. Neem de NS als voorbeeld. Zij gaven aan dat een reiziger kort voor vertrek adequaat geïnformeerd wil worden over hinder.

“Bedrijven daarentegen ontvangen de informatie graag een paar weken eerder, maar ook weer niet een jaar tevoren. Roger Demkes heeft verteld over het werk van onze mobiliteitsmakelaars. Zij gaan met een bepaald doel naar bedrijven. Het kan echter zo zijn dat een bedrijf niet geïnteresseerd is in bereikbaarheid, maar meer in klimaat of vitaliteit van werknemers. Dan moet je een slimme koppeling maken tussen beide belangen en dat betekent soms maatwerk.”

In 2023 worden er meer bijeenkomsten van het publiek-private netwerk georganiseerd waarbij we vertegenwoordigers van grote partijen vragen om op programmaniveau mee te denken over onze aanpak. De Keukenhof nodigde het gezelschap uit om de volgende bijeenkomst bij hen op locatie te verzorgen. Wordt vervolgd!

Fotobijschrift: Eerste bijeenkomst ZHB Netwerk

Samenwerkingspartners