Fotobijschrift: Bijeenkomst 'Goeree-Overflakkee in verbinding'

Nieuwsbericht | 25-05-2022

Overheid en ondernemers Goeree-Overflakkee om tafel over betere bereikbaarheid

Hoe kunnen overheden en het bedrijfsleven samen zorgen voor een goede bereikbaarheid van Zuidwest Nederland en Goeree-Overflakkee in het bijzonder? Dit was woensdag 11 mei onderwerp van een rondetafelgesprek met ondernemers en vertegenwoordigers van Zuid-Holland Bereikbaar, Rijkswaterstaat en gemeente Goeree-Overflakkee tijdens de bijeenkomst ‘Goeree-Overflakkee in verbinding’.

Overheid en bedrijfsleven moeten het sámen doen

De impact van files op bedrijven en hun werknemers, bezoekers en logistiek is groot. De extra reistijd door files wordt niet alleen veroorzaakt door werkzaamheden, maar ook omdat het op de weg structureel drukker wordt. Naast de maatregelen van de (lokale) overheid, is de inzet van het bedrijfsleven onmisbaar. Immers: veel verkeer is onderweg van en naar bedrijven. Door anders naar bedrijfsmobiliteit te kijken, medewerkers en bezoekers (reis)alternatieven aan te bieden en de logistiek slim te organiseren, kunnen bedrijven bijdragen aan bereikbaarheid.

Kansen en besparen kosten

Aan de slag gaan met mobiliteit heeft niet alleen voordelen voor de bereikbaarheid, het biedt bedrijven ook kansen en kan leiden tot efficiënter gebruik van bedrijfsmiddelen en kostenbesparingen. Op Samen Bereikbaar, het bedrijvenplatform van Zuid-Holland Bereikbaar voor Drechtsteden, Gorinchem, BAR-gemeenten en Hoeksche Waard, kunnen ondernemers inspiratie opdoen en teruglezen wat onze aanpak in andere gebieden al heeft opgeleverd. Ook is er een overzicht te vinden van de middelen die onze mobiliteits- en logistiek makelaars tot hun beschikking hebben, zoals een mobiliteitsscan en uitprobeeracties voor het openbaar vervoer of een elektrische fiets voor medewerkers.

Ondernemers op Goeree-Overflakkee en omgeving die geïnspireerd zijn door deze voorbeelden en zelf aan de slag willen met mobiliteit, kunnen contact opnemen met de mobiliteits- en logistiek makelaars:

Lees hier het uitgebreide verslag van de bijeenkomst op 11 mei

Samenwerkingspartners