Nieuwsbericht | 21-03-2022

Online platform Reizen naar je werk gelanceerd

Voor werkgevers en werknemers in de Rotterdamse haven en op Voorne-Putten is vanaf 21 maart 2022 een nieuwe website actief: www.reizennaarjewerk.nl. Werkgevers vinden hier veel praktische informatie over duurzaam, gezond en snel woon-werkverkeer voor hun werknemers. Reizigers vinden allerhande informatie en tips over hoe slimmer te reizen naar je werk.

Voor reizigers

Op reizennaarjewerk.nl zijn bijvoorbeeld kortingsacties voor de aanschaf van een elektrisch ondersteunde fiets of e-scooter te vinden. Ook staat er veel praktische informatie over wegwerkzaamheden en inspiratie over anders reizen (‘busjes van de baas’, Maasvlaktehopper, speed pedelec). Handig is een interactieve kaart van het gebied met onder meer P+R terreinen (parkeer je auto en reis verder met het openbaar vervoer), een routeplanner, bus- en metrohaltes, de verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.

Voor werkgevers

Werkgevers willen we het vooral gemakkelijker maken. Zo vinden zij hier bijvoorbeeld de ‘Toolkit mobiliteit’ met fiscale tips en informatie over onder meer thuiswerken, fietsen naar het werk, het openbaar vervoer en collectief bedrijfsvervoer. Ook kunnen werkgevers hier een gratis uitprobeerpool met e-bikes en speed pedelecs aanvragen en advies-op-maat krijgen van één van de deskundige mobiliteitsmakelaars uit het gebied.

Reizennaarjewerk.nl met de bijbehorende app is voor werkgevers en reizigers ook hét vertrekpunt voor woon-werkverkeer in de Rotterdamse haven en op Voorne-Putten. Dit gebied staat voor flinke uitdagingen: veel bruggen, tunnels en wegen stammen uit de jaren ’50/’60 en worden tot 2030 gerenoveerd met het oog op groeiend verkeer en zwaardere vrachtwagens. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het gebied.

Op de nieuwe website bundelen mobiliteitspartners (Deltalinqs, gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar) nieuws en informatie over betere en flexibele reiskeuzes en stimuleren zij duurzame vormen van vervoer. Dit is van belang om als Rotterdams havenindustrieel gebied èn als werkgever aantrekkelijk te blijven.

Samenwerkingspartners