Fotobijschrift: N3 Merwedebrug

Nieuwsbericht | 26-01-2022

Fietspad dicht? Pak de pont!

Vanaf 31 januari gaat het fietspad Merwedebrug Papendrecht N3 in beide richtingen dicht. Het fietspad is toe aan groot onderhoud. De afsluiting duurt tot eind april. (Brom)fietsers moeten dan rekening houden met circa een half uur extra reistijd.

Rijkswaterstaat heeft aan Zuid-Holland Bereikbaar (ZHB) gevraagd ondersteuning te bieden bij de inzet van alternatieven. Daarnaast te zorgen dat omwonenden, scholen en werkgevers goed worden geïnformeerd. Vanuit ZHB zijn we met een team aan de slag gegaan: Rik van der Graaf, Moniek Jansen, Anna Schouten en Marina Meens.

In de weken voorafgaand aan de afsluiting zijn scholen en omwonenden onder andere per brief geïnformeerd over de afsluiting en over de alternatieven. Voor werkgevers is een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd en is een toolbox samengesteld.

Vanaf 31 januari vaart er op weekdagen een gratis pont van 6.15 ’s morgens tot 6 uur ’s avonds, op zaterdag is dat van 8 tot 6 uur. Er zijn aanlegsteigers aangelegd aan de kant van Dordrecht en Papendrecht waar ook borden staan met de vaartijden. De eerste week (vanaf 31 januari) is een promoteam aanwezig om fietsers uitleg te geven en op maandag wordt er verse warme koffie, thee en chocolademelk geschonken. Die ochtend is districtshoofd Bart Keunen van Rijkswaterstaat aanwezig om samen met de wethouders van Dordrecht en Papendrecht de fietsers van koffie te voorzien en eventuele mediavragen te beantwoorden.

In de week vanaf 24 januari worden mensen via de social media kanalen van Ways2go en via online bannering op het AD en lokale media geïnformeerd over de komende afsluiting. In de week erna worden mensen via al deze kanalen geïnformeerd dat de fietsbrug dicht is en worden zij gewezen op alternatieven.

Wil je meer weten over de onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat? Kijk op de website van n3werkzaamheden.nl.

Meer weten over de alternatieven? Kijk op Ways2go.

Samenwerkingspartners