Nieuwsbericht | 31-08-2022

Estafette Speed pedelec van start!

In aanloop naar de Rotterdamse ‘Fiets naar je werkdag’ op 13 september a.s. heeft Van Kortenhof in samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar de twee Green Business Clubs, Centrum en Alexander, een speed pedelec aangeboden om te uit te proberen.

Op maandag 29 augustus was Robin Koorevaar, bestuursvoorzitter van Green Business Club Centrum, de gelukkige om als eerst de speed pedelec in ontvangst te nemen en uit te proberen. Hij heeft de aankomende dagen veel fietskilometers op het programma staan. Zowel voor woon-werk verkeer als ook voor zakelijke afspraken met klanten in de stad en omstreken. We kunnen zelfs live meekijken via de app Strava, hoe leuk!

De eerste ervaringen van Robin liegen er niet om: “Ik ben binnen het uur van Rotterdam naar Breda gefietst. Dit ging snel, comfortabel en had geen last van files en treinstakingen. Super!”

Woensdag 31 augustus draagt Robin het stokje over aan Willem Groenendijk van de Rabobank, bestuurslid van Green Business Club Alexander. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar zijn ervaringen.

De speed pedelec

Wat is een speed pedelec eigenlijk? Het is een elektrische fiets (e-bike) die wel 45 km per uur kan. Dit in tegenstelling tot normale e-bikes die tot 25 km per uur gaan. Daarom wordt de speed pedelec dan ook als serieus alternatief voor de auto, scooter en openbaar vervoer gezien. Zeker nu met oplopende benzineprijzen en de klimaatcrisis. Zo kom je toch snel(ler) op bestemming met een fijne dosis frisse lucht en ben je ook nog in beweging geweest, zonder dat het zweet je uitbreekt.

We zijn van Kortenhof dan ook zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze Tesla onder de e-bikes!!

Fiets naar je werkdag

De speed pedelac estafette wordt in aanloop naar de Fiets naar je werkdag georganiseerd. Deze dag wordt door Green Business Clubs Alexander en Centrum georganiseerd op 13 september a.s. Op deze dag is er een fietsclinic van oud wielrenner Henk Lubberdink, staat er een fietsreparatiebus klaar van de fietsvoordeelshop, faciliteert Zuid-Holland Bereikbaar een lunchlezing en biedt GreenMo een aantal e-bikes en scooters aan de Green Business Clubs aan om gratis te proberen die dag. Benieuwd naar het hele programma? Bekijk het programma.

Inschrijven

Meedoen aan de speed pedelec estafette?: Schrijf je hier in
Meedoen aan de Fiets naar je werkdag?: Schrijf je hier in

Fotobijschrift: Robin Koorevaar met de Speed pedelec

Samenwerkingspartners