Nieuwsbericht | 11-06-2022

Compensatieregeling Calandbrug

De Calandbrug is sinds 10 mei defect. Daardoor moeten fietsers en voetgangers omreizen. Vanaf zaterdag 11 juni compenseert ProRail de kosten voor het busvervoer met bestemming of vertrekpunt Rozenburg.

Het defect aan de Calandbrug werd op 10 mei geconstateerd. De kapotte lagers bij het omloopwiel zorgen ervoor dat de brug niet meer veilig bediend kan worden. De brug staat open zodat scheepvaartverkeer naar de Brittanniëhaven wel doorgang kan vinden. Snelverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel, langzaam verkeer moet omrijden via de Theemsweg en de Neckarweg. Dat is een flinke omweg.

De compensatie geldt voor mensen die incidenteel met de bus reizen en voor abonnementhouders. Het maximaal te compenseren bedrag is 3 euro per enkele reis met een maximum van zes euro per dag.

Vergoeding via de Fynch-app

Gebruikers van de bus kunnen de app Fynch downloaden. Hiermee kunnen de gemaakte kosten achteraf gecompenseerd worden. Bij gebruik van de bus dient dus nog steeds in- en uitgecheckt te worden. Hoewel de compensatie van maximaal 3 euro per enkele reis op 11 juni start, duurt het nog even voordat de vergoeding daadwerkelijk aangevraagd kan worden.

De app Fynch is te vinden in de Play Store van Google en in de Apple store. Kijk voor de activatiecode en andere informatie op www.calandbrug.nl of bel naar 085 1850 333.

Herstel Calandbrug

De reparatie van de Calandbrug gaat zeer waarschijnlijk enkele maanden duren. Het herstellen is een omvangrijke klus. Tot die tijd blijft de brug om veiligheidsredenen dicht voor het wegverkeer. ProRail betreurt de ontstane situatie.

Samenwerkingspartners