Fotobijschrift: Regio Hoeksche Waard

Nieuwsbericht | 25-01-2022

Bedrijvenplatform Samen Bereikbaar start ook in de Hoeksche Waard!

Een goede bereikbaarheid van en in de Hoeksche Waard is ook voor het bedrijfsleven van belang. Zij kunnen hier, naast de overheden, zelf ook aan bijdragen. Nu het steeds drukker wordt op de weg en in 2023 de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel gepland staan, is dit het moment om samen te werken aan een goede bereikbaarheid. Samen Bereikbaar ondersteunt bedrijven in de Hoeksche Waard kosteloos die aan de slag willen met mobiliteit. Tijdens de officiële digitale lancering van Samen Bereikbaar Hoeksche Waard vertelt wethouder van Waveren van gemeente Hoeksche Waard waarom de gemeente ook als werkgever aansluit bij Samen Bereikbaar.

Evenement Lancering Samen Bereikbaar Hoeksche Waard
Datum Donderdag 17 februari 2022
Tijd van 16.00 tot 17.30
Locatie Digitaal, vanaf uw eigen werkplek
Aanmelden Via deze link

 

Bereikbaarheid én leefbaarheid

Om de regio vitaal en economisch sterk te houden is het van groot belang om samen te werken aan een goed bereikbare Hoeksche Waard. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar alternatieven voor het woon-werkverkeer van werknemers en logistieke bewegingen. Met Samen Bereikbaar bouwen we samen, overheden en bedrijfsleven, aan een platform gericht op mobiliteit in de Hoeksche Waard. Het doel: de Hoeksche Waard bereikbaar én leefbaar houden.

Samen aan de slag

Samen Bereikbaar biedt bedrijven in de Hoeksche Waard gratis ondersteuning om aan de slag te gaan met veranderingen en kansen op het gebied van mobiliteit en logistiek. Enkele voorbeelden: werknemers verleiden meer thuis te werken of op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te komen en/of vrachtwagens en bestelverkeer meer buiten de spitsen laten rijden. .

Over Samen Bereikbaar

Samen Bereikbaar is een bedrijveninitiatief van Zuid-Holland Bereikbaar en is door Rijkswaterstaat gevraagd om ook in de Hoeksche Waard aan de slag te gaan. Op de website van Samen Bereikbaar vindt u meer informatie over de aanpak. Samen Bereikbaar startte enkele jaren geleden in de Drechtsteden en is inmiddels actief in de BAR-gemeenten, Drechtsteden, Gorinchem en nu dus ook de Hoeksche Waard.

Samenwerkingspartners